torsdag den 24. november 2011

Broccolisuppe


Ingredienser:

Bemærk denne ret er til 8 personer.

1¼ liter vand
400 g broccoli i grove stykker
1 squash i grove stykker (ca. 200 g)
3 små pillede fed hvidløg
1 hakket zittauerløg (ca. 50 g)
1 spsk hvedemel
1½ dl vand
150 g smøreost naturel
4 tsk friskpresset limesaft
¼ tsk cayennepeber
2½ tsk groft salt
400 g pillede rejer

Pynt:

hakket frisk persille
limebåde

Tilbehør:

Groft brød

Fremgangsmåde:

Vandet bringes i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt broccoli og squash. Kog grønsagerne ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Blend grønsagerne sammen med vand og hvidløg i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld suppen gennem en sigte tilbage i gryden. Tilsæt løg og lad suppen koge ved svag varme i ca. 10 min. - rør af og til. Rør mel og 1 spsk af vandet sammen. Tilsæt resten af vandet og derefter osten. Kom osteblanding, limesaft, cayennepeber og salt i suppen. Bring atter suppen i kog og kog den, ved jævn varme og stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag til.


Ved serveringen: Fordel rejerne i varme dybe tallerkener, hæld ca. 2 dl suppe i hver og pynt med persille og lime.

Server straks.

Ingen kommentarer: