onsdag den 21. marts 2012

Grovboller - med mange kerner

16 stk

Ingredienser:

500g Hvedemel
250g Grahamsmel
50g Groft hakkede nødekerner
 100g Solsikkekerner
100g Sesamfrø
5 dl Vand
3 spsk. Olie
50 g Gær
2 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i det lune vand. Tilsæt melet og de øvrige ingredienser, og ælt det hele godt sammen.

2. Lad dejen hæve til dækket og lunt i ca. 30 minutter.

3. Slå dejen sammen, rul den ud til en pølse. Del dejpølsen i 16 lige store stykker og form dem til boller.

4. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efter hæve til dækket og lunt 30-40 minutter.

5. Forvarm ovnen til 220 grader (varmluft 200 grader) mens bollerne hæver og bag dem på midterst rille i 20-25 minutter.

Grovbollerne egner sig til frysning.

Ingen kommentarer: