tirsdag den 8. januar 2008

Kalveragout med ris

Denne opskrift er til 4 personer.

Ingredienser:
1 kg. kalvekød
2 løg
3 tomater
50 gram smør
3/4 kop vand
2 stk. lauerbærblade
4 hele peberkorn
2 nelliker
salt og peber
2 poser ris (125 gram pr. stk)

Fremgangsmåde:
Kalvekødet skæres i små stykker. Løgene pilles og skæres i tynde skiver. Tomaterne skoldes, flåes og hakkes groft. Smørret brunes i en gryde og kødstykkerne tilsættes og brunes på alle sider. Løg, tomater, salt og peber tilsættes hvorefter det hele simrer i ca. 5 minutter. Derefter hældes vandet ved sammen med lauerbærblade, peberkorn og nelliker. Det hele småkoger herefter for svag varme i mindst 1 time.
Retten serveres med de kogte ris.

Ingen kommentarer: