mandag den 6. august 2012

Græsk burger

Ingredienser:
500 g hakket oksekød
75 g feta i tern, blandet med oliven
salt og peber
4 pitabrød
salat
1 rødløg
4 store tomater


Tzatziki:
1 lille agurk
salt
200 g græsk yoghurt
1 fed knust hvidløg
1⁄4 dl hakket frisk oregano

Bland kødet med feta og stenfrie oliven hakket i små fine stykker. Del kødet, og form 4 store og flade bøffer. Til tzatzikien flækkes den skrællede agurk på langs, og kernerne fjernes med en ske. Riv agurken groft, drys med salt, og sæt den til afdrypning i en sigte i mindst 15 min. Skyl saltet af, pres væden fra, og rør agurken sammen med yoghurt, hvidløg og oregano. Smag til med salt. Skær løg og tomater i skiver.Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side, og krydr dem. Rist pitabrødene på grillen, og læg dem sammen omkring salat, burger, tomat, rødløg og tzatziki. Servér båd-kartofler stegt i ovnen med oregano og feta til bøffen.

Ingen kommentarer: